Accelerating Action At Scale 

Important pledges were made at COP26 to end deforestation, phase out coal, cut methane emissions, increase climate financing and more. Sticking points in international agreements, notably Article 6 and the issue of double-counting carbon credits traded across borders, were also resolved.​

However, beyond pledges and commitments, we also need to accelerate real actions now to achieve net zero by 2050. Keeping global warming to 1.5oC will help us avoid the worst effects of climate change, but the window is narrowing. With economies recovering and global growth picking up, we need to decouple economic growth from emissions - and fast.​

Themed “Accelerating Action at Scale”, Ecosperity Week 2022 will gather global business leaders, policymakers, investors and civil society from Asia and beyond to deep-dive into real solutions and key levers to accelerate the energy revolution, decarbonise transport and heavy industries, and finance Asia’s green transition.

Discussions on financing Asia’s green transition will be anchored by the second edition of the Singapore Sustainable Investing & Financing Conference (SSIFC) on 9 June 2022. SSIFC is co-organised by BlackRock, the International Finance Corporation and Temasek.

Ecosperity Week 2022 will also feature a line-up of sustainability focused roundtables, workshops and pitch sessions by our partners including Global Compact Network Singapore, Stewardship Asia Centre and Temasek Foundation.

Please check back for details on the Week's programme and registration. 


Programme Overview

Accelerating the Energy Revolution

7 JUN 2022

Marina Bay Sands

Sands Expo & Convention Centre, Level 5

This schedule is tentative and subject to change

Morning segment

Timings indicated are Singapore time (GMT+8)
09:00 – 09:55
Ecosperity Week 2022 opening
55 mins
09:55 – 10:05
China's Energy Transition: Unlocking the Green Advantage
10 mins
10:05 – 10:40
Overcoming the Hurdles of a Renewables Revolution
35 mins
11:10 – 11:40
"This house believes that the future of hydrogen ​in Asia-Pacific is green"
30 mins
11:40 – 11:55
Power of the Sun
15 mins
11:55 – 12:20
Cleantech Ventures: Disrupting the Energy Revolution
25 mins

Afternoon segment

Timings indicated are Singapore time (GMT+8)
12:45 – 13:45
Standard Chartered Private Luncheon
60 mins
14:00 – 16:30
Stewardship Commons [Partner Event]
150 mins
14:00 – 16:00
ENGIE Impact Net Zero Transformation Deep Dive [Partner Event]
120 mins

Decarbonising Transport and Heavy Industry

8 JUN 2022

Marina Bay Sands

Sands Expo & Convention Centre, Level 5

This schedule is tentative and subject to change

Morning segment

Timings indicated are Singapore time (GMT+8)
09:00 – 09:35
Opening segment
35 mins
09:35 – 10:25
Flight Path to Net Zero Aviation
50 mins
10:25 – 11:05
The Future is Electrifying: Driving towards Net Zero
40 mins
11:35 – 12:15
Making Waves in Sustainable Shipping
40 mins

Afternoon segment

Timings indicated are Singapore time (GMT+8)
12:15 – 12:35
Decarbonising How We Move: Sustainable Logistics and Supply Chain
20 mins
12:35 – 13:00
The Tough (Disruptor) Gets Going: Moving the Heavy Industry Towards Net Zero​ ​
25 mins
14:00 – 16:30
Global Compact Network Singapore CEO Roundtable 2022 [Partner Event]
150 mins

Singapore Sustainable Investing & Financing Conference

9 JUN 2022

Marina Bay Sands

Sands Expo & Convention Centre, Level 5

This schedule is tentative and subject to change

Morning segment

Timings indicated are Singapore time (GMT+8)
09:00 – 09:10
SSIFC 2022 Opening Address​ ​
10 mins
09:10 – 09:20
Keynote Address
10 mins
09:20 – 09:50
Aligning Private Finance to Net Zero​
30 mins
09:50 – 10:30
Unlocking Capital for Asia's New Energy Paradigm
40 mins
11:00 – 11:10
Championing Net Zero in Asia
10 mins
11:10 – 12:10
Setting Carbon Markets Up for Success
60 mins

Afternoon segment

Timings indicated are Singapore time (GMT+8)
12:10 – 13:00
People, Partnerships, and Progress: The Human Dimension of Sustainable Finance
50 mins
13:00 – 14:00
Ecosperity Week 2022 Closing Lunch
60 mins
13:00 – 14:00
GFANZ CEO Roundtable [Partner Event]
60 mins
14:00 – 15:30
RGE Fireside Chat: The Real Returns on Carbon [Ecosperity Week Sponsor Event]
90 mins
14:00 – 15:30
Terrascope: Demystifying the path to Net-Zero [Partner Event]
90 mins
14:30 – 17:30
The Liveability Challenge [Partner Event]
180 mins
15:30 – 17:00
CIX Connects: Innovation in the voluntary carbon market [Partner Event]
90 mins

Speakers & Moderators

Senior Minister and Coordinating Minister for National Security
Republic of Singapore
Minister for Transport and Minister-in-charge of Trade Relations
Republic of Singapore
Minister for Sustainability and the Environment
Republic of Singapore
UN Special Envoy for Climate Action and Finance
Co-Chair for the Glasgow Finance Alliance for Net Zero
Chairman & CEO
BlackRock
CEO
Global Centre for Maritime Decarbonisation
Special Representative of the UN Secretary-General
CEO, Sustainable Energy for All
Executive Director
Hydrogen Council

Highlights from Ecosperity Week 2021

In 2021, we rallied global leaders in the private and public sectors for the first-ever hybrid Ecosperity Week on 28-30 September 2021, which included the inaugural Singapore Sustainable Investing & Financing Conference.

Themed “Tomorrow Starts Today: From Crisis to Opportunity”, the conference focused on opportunities in decarbonisation solutions, nature-based climate solutions, and tools that can help divert capital to address the climate crisis.

Read more


Presented by



Headline Sponsors


                                             

 


Supporting Sponsors